07-09-13

Lux - Jennifer L. Armentrout


Aangezien ik de vier eerste boeken van deze serie in deze trek heb uitgelezen, ga ik ze ook in één keer reviewen.


MIJN MENING
Om te beginnen had ik geen hoge verwachtingen voor dit boek. Ik was niet onder de indruk van het laatste boek dat ik las van Jennifer L. Armentrout, Half-Blood. Je kunt mijn review ervan hier lezen. Er was niet echt iets mis met het boek buiten dat het wel erg veel op Vampire Academy leek. Dus ik besloot de Lux serie en Jennifer L. Armentrout toch nog een kans te geven en ben ik even blij dat ik dat gedaan heb!

Ik wil het hebben over drie dingen: ten eerste over Katy, het hoofdpersonage, het tweede onderwerp is Daemon, love interest en later ook hoofdpersonage en dan nog de relatie tussen de twee om af te sluiten. Dit zijn de drie vaste elementen in de vier boeken en bovendien de drie elementen die me het meest verrast hebben in de positieve zin.

Katy
Ik weet niet wat ik verwacht had, maar het was duidelijk iets anders dan wat ik gekregen heb. Katy is een normale en realistische tiener, maar zeker niet zwak. Ze laat niet over zich heen praten en doet niet zomaar wat haar gezegd wordt. Bovendien duldt ze Daemons crap niet en laat ze zich niet onrechtvaardig behandelen; duim omhoog! Ik zou zeker goede vriendinnen met haar kunnen zijn, niet alleen is qua karakter tof, ze heeft ook een boekenblog en ze leest YA boeken. Ik kon me gemakkelijk met haar identificeren en dat is altijd leuk.

Daemon
Ook van Daemon had ik iets anders verwacht, eerder bazig, arrogant en overbezorgd. Nu, Daemon is zeker arrogant, vaak wel humoristisch getint en een beetje ironisch. Hij kan ook overbezorgd uit de hoek, maar in tegenstelling tot andere YA boeken, wordt dat niet als positief gezien. Katy, en de ander personen die geplaagd worden door zijn overbezorgdheid trekken er zich meestal niet veel van aan. En Daemon doet ook zelf toegevingen. In het algemeen vond ik Daemon echt wel een sympathieke gast. Vanaf het vierde boek is er bovendien een wisselend vertelperspectief en leer je hem nog beter kennen.

Katy & Daemon
Wat me opviel aan Katy's en Daemons relatie was dat die op een normale manier ontwikkelde. Dit klinkt misschien raar, maar het al het alien-gedoe leek er niet zo veel invloed op te hebben. Het voelde voor mij gewoon normaal en realistisch aan, niet te snel en ook niet te traag. Ik weet niet hoe ik het anders kan verwoorden Naar mijn mening, is het ook een gezonde relatie, ze praten met elkaar, hebben respect voor elkaar en elkaars keuzes.

Kortom, de boeken hebben mij echt verrast en in tegenstelling tot Half-Blood zijn ze erg origineel. Leuke personages, een spannend plot en een goede schep romance, wat wil je nog meer?


COVERS
De covers zijn nog een reden waarom ik niet zo'n hoge verwachtingen had voor dit boek, ze zijn absoluut niet mijn ding. Ten eerste staan er mensen op met herkenbare gezichten. Niet te vergeten staan die twee modellen al op verschillende covers van andere boeken. Ze lijken ook niet op de personages in mijn hoofd, maar dat is natuurlijk persoonlijk. De ogen zijn niet echt goed gefotoshopt en een koppel op de cover vind ik ook niet bijzonder. Als ik de coverdesigner was, had ik gewerkt met de stenen in de titel en met het alienlicht enzo.

Titels: Obsidian, Onyx, Opal, Origin, Opposition
Auteur: Jennifer L. Armentrout
Serie: Lux
Het vijfde en laatste boek Opposition verschijnt ergens in 2012, waarschijnlijk najaar.


1 opmerking:

  1. Aaaaah, ik houd van deze boekenserie! Ik had er ook niet al te hoge verwachtingen voor, maar ik heb de boeken in een paar dagen verslonden. Origin moet ik nog lezen (The Book Depository heeft mijn boek helaas laat verzonden, ondanks de pre-order), maar ik heb hoge verwachtingen!

    BeantwoordenVerwijderen