01-08-2012

Nieuw in het Nederlands: augustus

Vorige maand heb ik geen Nieuw in het Nederlands gepost om de simpele reden dat ik geen nieuwe releases vond van vertaalde YA's naar het Nederlands. Als ik er eentje over het hoofd heb gezien, laat het dan vooral weten! Voor augustus kan ik jullie drie vertalingen presenteren:

City of Fallen Angels - Cassandra Clare
Ze hebben de titel niet vertaalt (misschien is dat ook wel beter). *Dankzij Anon weet ik nu dat de titel wel vertaalt is, letterlijk, dat geeft dus: Stad van Gevallen Engelen, wat helemaal te gek klinkt*, maar dit is wel degelijk de vertaling van het vierde boek van The Mortal Instruments of in het Nederlands: de Kronieken van de onderwereld, een compleet ongepaste naam, naar mijn mening. Hoe dan ook, het is wel één van mijn favoriete series en ik raad je ten zeerste de Engelse versie aan.

Extase - Lauren Kate
Ik ben niet zo'n fan van deze reeks, ik heb het eerste boek gelezen en het tweede half. Ik geloof dat dit het vierde boek is in de reeks genaamd, Fallen.

Verbrand - P.C. Cast, Kristin Cast
Ook al geen fan van deze reeks. Zeker niet toen ik de analyse van de eerste twee boeken op deze blog las: You're Killing Me. Als je een fan bent raad ik je niet aan het te lezen, als je geen fan zoals ik, is het erg entertaining en moet je zeker de tijd nemen om het te lezen.

Veel Leesplezier!

2 opmerkingen:

  1. Ze hebben helaas de titel van City of Fallen angels wel vertaald naar 'Stad van gevallen engelen'

    BeantwoordenVerwijderen